Такмичења

aaaaНаши ученици постижу и запажене резултате на свим нивоима такмичења од општинског до републичког ранга.
aaaaНа републичком такмичењу освојено је прво место из математике и треће место из физике и географије. Запажено је учешће наших ученика на републичком такмичењу на тему Живот и дело Николе Тесле из енглеског језика. Ученици су учествовали и на републичким такмичењима за техничко образовање и за  рецитаторе.
aaaaНа републичком такмичењу основних школа Србије  Живот и дело Светог Саве, одржаном у Пријепољу 1995. год., екипа наше школе је освојила друго место од пријављених 27 школа које носе име Свети Сава.
aaaaНа републичком полуфиналу из историје одржаном у Бору 2000. год. на тему Свети Сава и 2000. година хришћанства екипа наше школе заузела је прво место.
aaaaНа Олимпијским играма ученика основних школа Републике Србије у 2003. години у укупном пласману наши ученици су заузели прво место.
aaaaНаши ученици се радо одазивају и шаљу своје радове на расписане конкурсе. Конкурси су на нивоу града и шире. Чланови еколошке секције учествовали су на Међународном ликовном конкурсу расписаном од стране UNICEF-а и за то учешће добили Похвалу. У организацији Министарства просвете и спорта Републике Србије био је расписан ликовни конкурс на тему За лепшу слику света без алкохола, дроге и цигарете. Наш ученик четвртог разреда награђен је првом наградом.

aaaa Школска 2012/2013 Постигнућа ученика су бројнија и бројнија. Сваке године ученици школе бележе резултате на разним такмичењима. Ове школске године из актива млађих разреда истичу се ученици:

Марио Марковић – 3. место на литерарном конкурсу школе 3. октобар

Сташа Миленковић – награда за литерарни рад и песму од стране учитељског друштва поводом Дечије недеље

Анастасија Пиљевић – награда за литерарни рад од стране учитељског друштва поводом Дечије недеље

Осим ученика матичне школе и ученици подручног одељења из Д. Беле Реке су похваљени од стране директора и центра за културу Бор.

Актив старијих разреда:

Физичко васпитање:
Мартин Гавриловић 8-3 освојио је 1. место на кросу РТС

Општинско такмичење у стоном тенису – Ивана Левкић 8-2 2. место,
Анита Војиновић 8-2 освојила је 3. место, Анђела Гринкић 7-1 освојила је 4. место.

Пливање:
Снежана Марковић 8-1 освојила је 1. место на окружном такмичењу

У екипном такмичењу ученици су постигли завидне резултате у следећим дисциплинама:рукомет, одбојка, стони тенис, фудбал, кошарка.

Литерарна секција:
Поводом Дана школе 3.октобар ученици Милош Вануцић и Јелена Јанкуцић освојили су 1. место.
Анђела Гринкић и Анамарија Крачуновић освојиле су 2. место поводом Дана школе Душан Радовић.

Географија:
Општинско тамичење – Милош Вануцић 8-2 3.место, Јелена Јанкуцић 8-2 4.место.

Информатика и рачунарство:
На општинском такмичењу из програмирања ученик Марко Јовац 6-2 освојио је 1. место и пласирао се на међуокружно такмичење из програмирања на којем је освојио 2. место.

Историја:
На оптшинском такмичењу постигнути су следећи резултати – Сања Ранђеловић 2.место и Ивана Левкић 3. место.